AndreasAhrens.se


Views, guides, tech stuff, Cryptocurrencies and ICOs from the mind of Andreas Ahrens

Tags


AndreasAhrens.se

Söndagshamburgare, In n Out-style

12th January 2014

Idag har jag varit och hämtat upp 15 kg härligt oxkött och bland annat en massa malet kött. Helst skulle jag vilja mala köttet själv för att veta exakt sammansättning men det visade sig vara väldigt hög kvalitet. De senaste dagarna har jag A Hamburger Today och fastnade för deras rekreering av In n Out hamburgers.
Färdiga hamburgare
Det fick bli en smärre tvist då första batchen lök inte blev bra, så här följer recept för 2 dubbelburgare:

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs, gärna mald hemma (samtliga metalldelar som kommer i kontakt med köttet ska frysas innan för att hålla lägsta möjliga temperatur under malning)
  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 1/2 lök, skivad
  • Salt
  • 2,5 matsked majonäs
  • 1 matsked ketchup
  • 1/2 tesked socker
  • 1/2 tesked vit vinäger
  • Två hamburgerbröd, stora
  • 2 teskedar Bostongurka
  • Färskmalen svartpeppar
  • 2-4 tjocka tomatskivor
  • 2 blad isbergssallad, gröna delen
  • 2 matskedar senap
  • 4 skivor hamburgerost
    Hamburgerkött

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader. Forma 4 biffar á 125 gram. Var så försiktig du kan och för ihop köttet försiktigt till hamburgerform. Varje burgare ska vara 2 cm större än hamburgerbrödet. Tryck till i mitten en aning på varje burgare, det hjälper dem att hålla formen bättre när de steks. Salta och peppra rikligt precis innan stekning.

Värm en stekpanna med oljan till medelhög värme. För min del funkade 7,5 av 9 väldigt bra. Se till att pannan är ordentligt varm innan du lägger i burgarna med den kryddade sidan ned. Lägg samtidigt in hamburgerbröden i ugnen (2 minuter). Ställ en klocka på 2,5 minuter och pensla på senapen och tryck ned löken i burgarna en aning. Krydda med mer salt och peppar. Rör inte burgarna förrän 2,5 minut gått, vänd dem och lägg på ostskivorna direkt. Nu ska de steka 1,5 minut för medium rare och 2,5 minut för medium well.
Hamburgerdressing

Blanda ihop majonäs, ketchup, Bostongurka, socker och vinäger till hamburgerdressing medan du väntar på att dina delikata hamburgare blir färdiga. Sprid dressingen på bottenbröden, lägg på sallad och tomat och de två färdiga hamburgarna. Servera direkt.

View Comments